Į skonių keliones Gastronomijos savaitėje kviečia daugiau nei 50 restoranų

2022/10/19 Kultūra

Prasideda vietų restoranuose rezervacija. Likus kiek mažiau nei trims savaitėms iki lapkričio 7-13 dienomis vyksiančios Lietuvos gastronomijos savaitės, šiandien skelbiamas jos dalyvių sąrašas ir startuoja vietų restoranuose rezervacija.

Iš viso XII-oje Gastronomijos savaitėje dalyvauja daugiau nei 50 restoranų, įsikūrusių ne tik didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, bet ir Anykščiuose, Birštone, Joniškyje, Šakiuose, Palangoje, Panevėžio rajone. Savaitės dalyvių parengti meniu kvies restoranų lankytojus keliauti po įvairias Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos bei Afrikos šalis, persikelti laiku į gastronominę Lietuvos praeitį bei geriau pažinti atskirus šalies regionus.

Gastronomijos savaitės meniu kviečia keliauti

„Lietuvos gyventojų ir svečių supažindinimas su skirtingomis virtuvėmis – nuo pat pirmosios gastronomijos savaitės buvo vienas pagrindinių jos tikslų. Šios savaitės tema – skoniai – suteikė dalyviams dar didesnį postūmį atidžiau pagalvoti bei paieškoti būdų, kaip atskleisti pasirinktos pasaulio virtuvės skonius bei kaip restorano meniu tapti priemone svečiams pažinti ne tik konkrečią šalį ar atskirą Lietuvos regioną, bet ir perkelti juos laiku į skirtingus istorinius tarpsnius“, – sako Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė Eglė Ližaitytė ragina atidžiai peržvelgti dalyvių sąrašą ir atkreipti dėmesį į dalyvius skirtinguose Lietuvos regionuose. Aukštaitijoje, pavyzdžiui, svečių lauks unikalų Joniškio krašto virtienių meniu pristatantis „Virtienių restoranėlis“. Jo šeimininkai Aukštaitijos gyventojams ir jos svečiams ruoš lašiniuočius, joniškietiškus, varškės su peletrūnų ir Medvilionių dvaro virtienius, patieks juos su raugintais kopūstais ir grietine, taip pat ragins degustuoti žiemgališkus patiekalus bei mokins, kaip raityti virtienius, kaip teisingai užsiminkyti jiems tešlą.

„Garsiųjų „Michelin“ žvaigždžių istorija ir prasidėjo nuo šio pavadinimo padangų gamintojo noro paskatinti žmones kuo daugiau keliauti. Ne veltui šiemet mus remia šio prekės ženklo padangos „Melgoje“. Skirtinguose šalies kampeliuose veikiantys ir Gastronomijos savaitėje dalyvaujantys restoranai taip pat yra daugiau nei gera priežastis sėsti į automobilį ir keliauti po skirtingus šalies miestus, miestelius bei pažinti juos garsinančius skonius ir gastronominę šalies praeitį“, – sako E. Ližaitytė.

Birštono kurortui atstovauja EGO SPA restoranas

EGO SPA restoranas – vieta, kur vyrauja įvairių pasaulio virtuvių gastronominiai šedevrai bei vaizdų ir skonių eklektika. Profesionalumas, reiklumas, kokybė, estetika, tarpkultūriškumas ir meilė savo darbui tai pagrindiniai dalykai, kuriais vadovaujasi šios virtuvės komanda. 

Informacijos šaltinis http://skonis.lt/skoniu-keliones-gastronomijos-savaiteje-kviecia-daugiau-nei-50-restoranu/

Atsiliepimų dar nėra. Būkite pirmas!

Rašyti atsiliepimą

Rašyti atsiliepimą

Vykdoma...
Tęskite su „Facebook“
Vardas
Tema
Žinutė