Atgal

Upių bendruomenės | Kaunas-Birštonas susitikimas

susitikimas
Nemokamas
Renginio data
2023-10-14 10:00 Iki 17:00

apie

Išvyka į Birštoną yra skirta Kauno bendruomeninių organizacijų atstovams – pasidalinti gerąja patirtimi, užmegzti bendradarbiavimą, stiprinti esamus ryšius su kitomis Kauno miesto ir Birštono bei Prienų bendruomeninėmis organizacijomis, bendruomenių meno kolektyvais. 
Ekskursijoje birštonietis gidas J. Aleksandravičius supažindins su dabartinio Birštono viduramžių, karališkąja ir mineralinių vandenų kurortinio miestelio istorija, prie Nemuno apžvelgs ir geografo žiniomis.
Plaukdami Nemunu ir Verkne laivu „Upinis“ Nemuno kilpų regioniniame parke kitaip atsivers Birštono kurorto miestelio istorija ir natūralus šios vietovės kraštovaizdis. Laive vyks ir kūrybinės foto dirbtuvės su menininke K.Aleškevičiūte.
Birštono meno mokykloje vyks eskizavimo kūrybinės dirbtuvės su dailininku R. Janušaičiu, Suaugusiųjų dailės studijos vadovu, bei studijos nariais.
Kviečiamos dalyvauti ir Birštono bei Prienų rajono bendruomeninės organizacijos, seniūnijų, vietos kultūros įstaigų, bendruomenių meno kolektyvų atstovai ir vietos kūrybininkai – susipažinti ir, jungiant Nemuno krantus, stiprinti bendruomeninę veiklą per bendrą kūrybą.
Išvyka į Birštoną organizuojama įgyvendinant projektą „Upių bendruomenės stiprinimas“, projektas finansuojamas LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.
Reikalinga išankstinė registracija.