Atgal

Teatralizuotas koncertas „W. A. Mozart scenos iš operos „Figaro vedybos“

koncertai
Renginio kaina
16.39
Renginio data
2023-08-06 19:00 Iki 20:30

apie

Meno vadovė ir dirigentė – Ekaterina Porizko (fortepijonas), Vokietija
Dalyvauja: Ekaterina Somicheva (Vokietija), Jevgenijus Kovalčukas, Mindaugas Tomas Miškinis, Vita Merkelytė, Beata Kučinskaitė, Giedrė Kisieliūtė (Lietuva)
Instrumentinis ansamblis (Lietuva, Vokietija)
Kamerinė choro grupė (Vokietija)
„Figaro vedybos“ – viena garsiausių ir labiausiai mėgstamų W. A. Mozarto operų. Ši komiška opera (opera buffa) sukurta pagal prancūzų rašytojo Pierre´o Beaumarchais pjesę „Figaro vedybos“, pirmą kartą pastatyta 1786 m. Ji laikoma viena didžiausių Mozarto kūrybinių sėkmių, dėl nuostabios muzikos, subtilaus humoro ir įdomių personažų charakterių nepraranda populiarumo ir šiandien.
Operos veiksmas vyksta XVIII amžiaus Ispanijos pilyje, kur gražioji Siuzana ir Figaras ruošiasi vestuvėms. Tačiau pasirengimas joms nėra sklandus – Siuzanai meilinasi grafas Almaviva, tad prasideda herojų santykių painiava ir intrigos. Operoje išryškinamos meilės, išminties ir socialinių santykių temos. Opera garsėja nuostabiomis arijomis, žaviais pagrindinių veikėjų duetais ir žanrui būtinais ansambliais.
Mozarto muzika subtili, sklidina gyvybingų melodijų, kurios puikiai perteikia veiksmo dinamiką ir personažų emocijas. „Figaro vedybos“ – opera, suteikianti daug erdvės dainininkų aktoriniam meistriškumui atsiskleisti. Kiekvienas veikėjas pasižymi unikaliu charakteriu, o jo santykiai su kitais personažais kuria įdomias ir publiką įtraukiančias scenas.
„Figaro vedybos“ nepaliauja žavėti išmintingu humoro ir meilės „kokteiliu“, atskleidžia žmonių būsenas ir tarpusavio santykius, keri žaisminga, pramogai tinkančia atmosfera ir muzikos grožiu. Todėl tikime, kad Birštone sukurtas teatralizuotas koncertinis pastatymas tęs kelionę po Lietuvą.