Atgal

Lauros Sintijos Černiauskaitės biblioterapinės knygos „Džiaugsmynas“ pristatymas

susitikimas
Nemokamas
Renginio data
2023-02-28 17:00 Iki 18:00

apie

Rašytojos, dramaturgės Lauros Sintijos Černiauskaitės „Džiaugsmyno“ rinkinys gimė iš kasdienybės apmąstymų, egzistencijos prasmės ieškojimų, atverčių ir užsispyrimo džiaugtis, kad ir kas benutiktų: „Mūsų penkiametis žmogus šįryt atsinešė iš sapno žodį: „Džiaugsmynas“. / Ištarė dar nepramerkęs akių, švytėdamas tokia jam įprasta laime, kuria skubi nuo jo užsikrėsti ir per dieną nepamesti, tikėdamas, kad visa kita – tik smulkmenos, blankūs dienos rūpestėlių punktyrai; mokaisi nueiti juos taip, lyg gyventum pasaulyje „jame negyvendamas“.“ – rašo autorė esuke „Džiaugsmynas“.

Esukai, pasak rašytojos, kilę iš žodžių esu, būnu, parašyti 2014–2021 metais, kuriuose dalijamasi potyriais, praregėjimais, apmąstymais būnant kasdienėje buityje, susiduriant su netikėtumais ir keistenybėmis, motinystės krizėmis, šeimos santykių vingriais, atvertimis verdant sriubą, meldžiantis, bėgant nuo egzistencinio nerimo, po smulkmenų dulkėmis ieškant džiaugsmo. Surasti ir išlaikyti pozityvizmą – svarbi punktyrinė gyvenimo linija. Ar mums pavyksta džiaugtis patekėjusia diena, tokia, iš šalies, paprasta, blankia, pilka? Ar visada gebame pastebėti džiaugsmo kruopelytes, surankioti jas iš būties gelmių, įžvelgti gyvenimo prasmę? Turbūt ne visada. L. S. Černiauskaitė dalijasi savo patirtimi ir skleidžia šiltas, šviesias gerumo bangas.

Maloniai kviečiame kartu pasibūti, pamąstyti, paieškoti – atrasime ir mes savo DŽIAUGSMYNĄ besisukančiame kasdieniniame laiko rate.