Atgal

„DUO Simile“ Trys madrigalai

koncertai
Nemokamas
Renginio data
2023-11-04 17:00 Iki 18:00

apie

„Duo Simile“: Milda Kraujutaitytė (smuikas) ir Silvija Čiuladytė (altas).

Koncerto programa: Wolfgang Amadeus Mozart, Duetas smuikui ir altui G-dur (K.423) Justina Repečkaitė, Brocade Bohuslav Martinů, Trys Madrigalai.

Mildos Kraujutaitytės (smuikas) ir Silvijos Čiuladytės (altas) duetas susibūrė iš noro asmeninę draugystę perkelti į profesionaliąją sceną. „Duo Simile“ siekia Lietuvos publikai pristatyti retai skambančius smuiko ir alto ansambliui sukurtus kūrinius, inicijuoti naujų kūrinių šiam žanrui atsiradimą ir dalintis profesionaliu, stilistiškai informuotu muzikos atlikimu.

Šios programos idėja atsispiria nuo čekų kompozitoriaus Bohuslavo Martinů sukurtų „Trijų Madrigalų“ smuikui ir altui. Šis kūrinys pasižymi savita muzikine kalba, būdinga 20-ojo amžiaus kompozitoriams – liaudies muzikos motyvais, persipinančiais su modernia muzikine kalba, o taip pat itin aukštu styginių instrumentų virtuoziškumu ir jų galimybių panaudojimu. Kadangi pats Martinů šį kūrinį parašė įkvėptas dviejų W. A. Mozarto duetų (K.423-424), atrodė natūralu į programą įtraukti ir vieną jų. Pilnam programos užpildymui buvo užsakytas naujas – lietuviškas – Justinos Repečkaitės kūrinys „Brocade“, kuris tarsi pratęsia šią įkvėpimo liniją, apjungia klasikos, 20-ojo amžiaus ir šiuolaikinės muzikos laikotarpius, o tuo pačiu papildo šio styginių ansamblio repertuarą nauju kūriniu.