Atgal

3x11 piečiau Birštono

įvairūs
Renginio kaina
7.00 - 12.00
Renginio data
2024-03-10 09:11 Iki 19:00

apie

Kad turėtumėm Kovo 11-ąją laisvą, valstybės atkūrimo dieną minėsime išvakarėse! Nemuno kilpų regioniniame parke piečiau karališkojo Birštono!

Nemuno kilpos gamtos vertybė unikali net europiniu mastu. Apie kilpų kilmę pasakojama, kad anuomet dar visiškai jaunėlis Nemunas, ištrūko iš karaliaus Ledo nelaisvės ir, ieškodamas kelio į jūrą, paklydo šiose neaprėpiamose giriose ir prikilpavo, priklaidžiojo kol rado kryptį namo. Šios kilpos vėliau klaidino ir nevietinius keliautojus, įstengusius žemėlapyje pažymėti šias kilpas mažiau nei prieš 200 m.

Taigi paklaidžiokime drauge šiuose fantastiškuose miškuose.
Siūlome 3 žiedinius maršrutus po 11 kilometrų. Kiekvienas žiedas prasideda ir baigiasi toje pačioje vietoje Siponių pamišky. Jau žygiuodami Jūs nusprendžiat kokį atstumą šiandien nueisite.

Pirmiausia žygiuosim žaliu, paskui - geltonu, pabaigoje - raudonu maršrutu.
Kas? – pėsčiųjų žygis
Kur pradžia? – prie Dvaro g. 34, Siponių k., Birštono sav. (54.51406 23.97471)
Kada? – pradžia kovo 10 d., 9:11
Kokie maršrutai? – pažintiniai, grupiniai, žiediniai (kaskart įveikę 11 km grįšime į starto vietą), vietovėje neženklinti, nežvalgyti iš anksto, draugiški socializuotiems netriukšmingiems augintiniams
Koks atstumas? – 11 arba 22 arba 33 km.
Kiek truksim? – apie 3, 6 arba 9 val. priklauso nuo pasirinkto atstumo
Koks greitis? – judėjimo apie 5 km/h, vidutinis (įskaitant sustojimus) - apie 4 km/h
Kaip atvykti? – individualiai, diskusijoje galite susirasti pakeleivių
Maistas, užkandžiai ir vanduo? – atsineštiniai
Kada pabaiga? – apie 19 val.
Kur užbaigtuvės? – gal Seklytelėj...
Maršrutai? – paskelbsime čia
Sudėtingumas? – 5 balai (iš 10) – miško ir lauko keliukai, kvartalinės linijos, žvėrtakiai, kalvotas reljefas, galimos neilgos šlapžemių atkarpos, pelkėtos ar šaltiniotos vietos.
Kaip registruotis? - spragtelint „Dalyvausiu“ ir įsigyjant bilietą.

Kaip apmokėti? – https://tickets.paysera.com/lt/event/b3x11

Kiek kainuoja? – 30 bilietų po 7 eurus (15 iš jų galite prisitaikyti 2 eurų nuolaidą - kodas MINUS2) arba 12 eurų išplatinus pigiausius bilietus (20 iš jų galite prisitaikyti 2 eurų nuolaidą kodas 2MINUS).
BILIETAI BRANGS LIKUS 5 D. IKI RENGINIO.
Nuolaidos? – 35 bilietai su 2 eurų nuolaida, visiems, baigusiems žygį, išduosime žygeivio pasą su proginiu žygio antspaudu, žyminčiu įveiktų kilometrų skaičių.

Neleidžiama dalyvauti žygyje apsvaigus nuo alkoholiu (ar kitų cheminių medžiagų)

Specialaus pasirengimo žygiui nereikia, tačiau, avint turistinius ar bent jau tvirtus batus bei dėvint žygiams tinkamą aprangą, bus lengviau.

Registracija – spragteldama(s) „Dalyvausiu“ ar įsigydamas bilietą aš užsiregistruoju šiame žygyje ir tuo pačiu patvirtinu, kad man yra žinoma, jog jis gali vykti šlapiose ir/ar sunkiai praeinamose vietose, patvirtinu, kad mano (ir mano lydimų nepilnamečių asmenų) sveikatos būklė bei savijauta yra gera, už savo saugumą žygio metu esu atsakingas pats ir nereiškiu pretenzijų organizatoriams žygio metu ar jam pasibaigus.

Visuomenės informavimo tikslu žygis bus filmuojamas ir/ar fotografuojamas, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ar vaizdo įrašuose. Nuotraukos ir/ar vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose, kitose žiniasklaidos priemonėse, viešose parodose.