Atgal

Šokio spektaklis „Jaunystė“

teatras
Renginio kaina
21.40 - 40.00
Renginio data
2023-08-05 19:00 Iki 20:30

apie

Šokio spektaklis „Jaunystė” arba scenarijai pagal kuriuos gyvena žmonės taps 23-ojo A|CH teatro sezono unikalia premjera, kurioje pirmą kartą susipins net trys šokio žanrai: klasikinis baletas, šiuolaikinis-modernus šokis ir gatvės šokiai. Taip pat, pirmą kartą A|CH teatro istorijoje, vienoje scenoje vaidmenis kurs žinomi, patyrę scenos meno meistrai, baleto solistai, aktoriai, šokėjai ir 13-16 metų vaikai, gabiausieji baleto, šokio ir vaidybos meno mokyklų mokiniai.
Spektaklio „Jaunystė“ siužete persipina šešių šeimų gyvenimo fragmentai ir susiduria du pasauliai – vaikų ir suaugusiųjų. Tai kontrastinga psichologinė tragikomedija, kurioje šiuolaikiškos šeimyninio gyvenimo dramos perteikiamos šokio kalba, skambant galingai Johano Sebastiano Bacho muzikai.
Kūrybinio proceso metu režisierė gilinosi į esminių šeimyninių konfliktų kilmę, rėmėsi psichologų įžvalgomis. Kalbėdama apie naująjį šokio spektaklį „Jaunystė” A. Cholina pabrėžia: „Man visada buvo įdomu priartėti prie tiesos apie gyvenimą, tyrinėjant įvairius santykių tarp žmonių aspektus. Tėvų ir vaikų santykiai – sudėtingiausia bendravimo tarp žmonių forma. Šeimos kuriamos pagrinde jaunystėje, taigi, dauguma tampa tėvais patys dar būdami vaikai…
Tai bus savotiškas meno terapijos seansas, kurs leis pažvelgti į šeimos gyvenimo vidų. Šiuo savo darbu noriu paskatinti suaugusius pasižiūrėti į vaikus kaip į lygiavertes asmenybes ir pamatyti juose jų atsineštą savitumą. Tikiuosi, kad spektaklyje pamatyti šeimų elgesio modeliai privers susimąstyti ir inspiruos keistis…”

Režisierė-choreografė ir libreto autorė – A. Cholina
Scenografas – M. Jacovskis
Kostiumų dailininkė – O. Filatova Kontrimienė
Šviesų dailininkas – E. Sabaliauskas
Pedagogė-repetitorė – Ž. Baikštytė

Spektaklyje dalyvauja 21 artistas.