Atgal

„Sidabrinės gervės naktys 2024“ I Birštonas

kinas
Nemokamas
Renginio data
2024-06-07 22:30 Iki 23:59

apie

Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ keliauja per Lietuvą su nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2024“ filmais nominantais. Programoje rodomi filmai, apimantys ilgametražių, animacinių, trumpametražių bei studento darbų kategorijų filmus.
Festivalio vedėja – aktorė S. Daukšaitė-Petrulėnė
Programa:
22:30 pokalbis su vakaro svečiu, trumpametražio filmo filmo TUŠINUKAS režisieriumi A. Burkšaičiu.
23:00 filmų programa:

Ta, kuri žino, rež. Eglė Davidavičė
Ūla yra drovi ir savimi nepasitikinti paauglė, kuri mėgsta plaukti. Įprastos treniruotės metu mergina įsitraukia į netikėtą nuotykį, kuris padeda jai subręsti, priimti save ir pamatyti savo kūną naujai.

-15, rež. R. Tomaševičius
Aleksėjus po 15 metų, praleistų kalėjime paleidžiamas lygtinai. Laisvėje jam sunku gyventi pagal naujas taisykles. Slegiamas kaltės jausmo jis bando susitaikyti su prostitute tapusia dukra Maja.

Tušinukas, rež. Adas Burkšaitis
Saulėta vasaros popietė priemiesčio mokykloje. Mokytoja sužino, kad jos sūnaus blogai parašytas egzamino darbas sužlugdys svajonę studijuoti prestižiniame užsienio universitete. Filmas kelia klausimus apie moralę ir spaudimą pasiekti norimą rezultatą. Kokius kompromisus motina pasiryžusi priimti, kad užtikrintų sėkmingą sūnaus ateitį?

Milijonieriaus palikimas, rež. T. Vidmantas
Komedijų „Trys milijonai eurų“ ir „Pats sau milijonierius“ scenaristas ir režisierius T. Vidmantas vėl mus juokina.
Nuoširdžiai juokingoje jo komedijoje „Milijonieriaus palikimas“ po padu žmonos Simos (I. Stasiulytė) laikomas kaimietukas Kęstas (G. Savickas) ir jo netikėtai atsiradęs brolis, miestietis Vincas (A. Bružas) paveldi po penkis milijonus dolerių. Dėdė iš Amerikos broliams, palieka ne tik krūvą pinigų. Kad gautų palikimą, Kęstas ir Vincas turi atlikti daugybę keistų užduočių.
Kad jos būtų tinkamai įvykdytos, Kęstą ir Vincą prižiūrės geraširdė notaro dukra Justė (D. Kundrotaitė). O užduotys – vieną už kitą keistesnės: vyručiams teks ne tik organizuoti dėdės laidotuves, bet ir vogti obuolius, pardavinėti bulves, įlipti į karvės blyną ir padaryti dar krūvą neįmanomų dalykų. Kaip jiems seksis įgyvendinti tai, ką mirdamas sugalvojo dėdulė? Ar pavyks paimti milijonus? O gal jie taps tikrais broliais?

Renginys fotografuojamas.
Festivalyje lietuvišką kiną palaiko: Telia Play
Festivalį organizuoja: AVAKA kartu su Kaišiadorių kultūros centru.
Renginį iš dalies finansuoja: Lietuvos kino centras
Partneris: LRT.lt