Atgal

Lėlių paroda „Istorinių Lietuvos tautų tradiciniai kostiumai“

parodos
Nemokamas
Renginio data
2023-11-03 Iki 2023-11-26

apie

Kviečiame į Elmiros Bielialovos, liaudies meno meistrės, profesionalios siuvinėtojos, siuvimo pramonės inžinierės – technologės, parodą „Istorinių Lietuvos tautų tradicinių kostiumų“ Birštono muziejuje.

Tradiciniai liaudies kostiumai atspindi tautos ypatumus – jos charakterį, muzikinę ir šokio orientaciją, tradicijas ir istorines šaknis. Tautinis kostiumas aiškiai demonstruoja ne tik žmonių dvasingumą, bet juose yra užšifruota protėvių žinutė jų palikuonims, bylojanti apie kultūros formavimąsi skirtingais istorijos laikotarpiais. Parodoje pristatomi 5 Lietuvos regionų bei daugelį amžių Lietuvoje gyvenusių tautų, turinčios bendrą istoriją, tautiniai kostiumai.

Elmira Bielialova (gim. 1958 m. liepos 5d.) – liaudies meno meistrė, profesionali siuvinėtoja, siuvimo pramonės inžinierė – technologė.

Nuo 1996 m. Kryme (Ukraina) užsiėmė tautinio kostiumo atgaivinimu, siuvinėjimu aukso ir sidabro siūlais. Dalyvavo daugelyje parodų ir festivalių, daug kartų apdovanota už kūrybinę ir pedagoginę veiklą. 2007 m. „Visuomenės pripažinimo“ premijos laureatė Eupatorijoje nominacijoje „Auksinės rankos“.