Atgal

Jono Staselio fotografijų paroda „Kaukių balius“

parodos
Renginio data
2023-07-06 Iki 2023-08-01

apie

Lietuvos Nepriklausomybės pradžia – netikėtu rakursu. Per grožio konkursų spindesį ir skurdą reflektuojamas socialinių kontekstų komiškumas ir absurdai.

Liepos 6 d. 12:00 Birštono kultūros centre vyks Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidento, parodų kuratoriaus bei kultūros prodiuserio Jono Staselio fotografijų parodos „Kaukių balius“ atidarymas bei susitikimas su autoriumi. Jonas Staselis aptars pirmojo nepriklausomybės dešimtmečio ir tuo metu vykusių grožio konkursų kontekstus. Taip pat suteiks galimybę žvilgtelėti ir į parodoje neeksponuosimas fotografijas.

Paroda reportažinės fotografijos priemonėmis demonstruoja, kad ne tik grožio konkursų pasaulis gali būti eksponuojamas kaip iliuzinis, dirbtinis, apsimestinis, nuolat kintantis kaukių – socialinių vaidmenų kaleidoskopas. Fotografijose socialinė tikrovė iškyla kaip nesibaigiantis kaukių karnavalas.

Šios parodos subjektas – fotografas, tarsi tarpininkas tarp grožio ir kasdienybės pasaulio. Ironiškai, bet ir su liūdesiu, su neišsipildymo ilgesiu stebintis besikeičiančius socialinės tikrovės pavidalus – jis stebi ir stebisi, jis stebi ir stebina mus visus demonstruodamas ir preparuodamas – kaukes ir vaidmenis – lyg ir nutolusiame, bet vis nesibaigiančiame kaukių baliaus spektaklyje.

Parodą remia:
„KristiAna“, „Taurakalnis“

Parodą finansuoja:
Vilniaus miesto savivaldybė

Parodos draugai:
„FotoProCentras“, „Foto123“, Šiaulių dailės galerija, Šiaulių fotografijos muziejus

Parodą rengia:
VšĮ Lietuvos spaudos fotografų klubas ir MB „Uždaros teritorijos“