Atgal

iAmphibia Birštone

įvairūs
Renginio kaina
19.00 - 23.00
Renginio data
2023-07-30 09:31 Iki 18:00

apie

Amphibia formato žygis kojomis ir kajakais, prie karališko Birštono.

Pradėję prie Škėvonių kalvagūbrio nuo apžvalgos bokšto apžvelgsime Nemuno kilpų regioninį parką, vėliau jau iš žemiau paganysime akis plačiuosiuose Širvinių ir Gojaus laukuose, išbandysime kokio liepto tvirtumą ar brastos gilumą, žinoma nuo Paverknių, Voseliūnų, Sokonių kalvų ir piliakalnių pasižvalgyvime po Verknės vingius, o antroje žygio dalyje – nuo Jundeliškių HE dviviečiais kajakais leisimės nešami Verknės, kur per visus 10 tėkmės kilometrų iki Nemuno kairys vingis grakštumu lenkia dešinį, kur piliakalnių šlaitai spaudžia upę tai iš vieno tai iš kito šono, kur Verknė išplatėja susiliedama su upių tėvu, o pabaigai gausime galiuką pairkluoti Nemunu iki Birštono, kur išlipę iš laivų žygiuosime į starto vietą.

Irkluosime dviviečiais kajakais (kitas baidarės pavadinimas). Tai itin kokybiškas inventorius – tvirtos ir patogios sėdynės, vaisvandenių laikikliai, reguliuojamos kojų atramos.

Kas? – pėsčiųjų ir kajakų žygis
Kur? – prie Birštono
Kur pradžia/pabaiga? – parkingas prie restonas „Seklytėlė“, (54,605402, 24,008377)
Kada pradžia? – liepos 30 d., sekmadienį, 9:31
Kada pabaiga? – apie 18:00
Koks pobūdis? – pažintinis, grupinis, draugiškas socializuotiems keturkojams (nebijantiems plaukti valtimi)
Koks? – žygis ŽIEDINIS (grįšime į starto vietą), vietovėje nežymėtas
Koks atstumas? – pėsčiomis apie 15 km, kajakais apie 14 km arba 4 val.
Kaip atvykti / grįžti? – individualiаi, renginio diskusijoje galite susirasti pakeleivių
Koks maršrutas? – suderinę paskelbsime čia
Kuo plauksime? – dviviečiais kajakais
Kiek kainuoja? – 20 bilietų po 19 Eur (15 iš jų galite prisitaikyti 2 Eur nuolaidą - kodas MINUS2) arba 23 Eur išplatinus pigiausius bilietus (15 iš jų galite prisitaikyti 2 Eur nuolaidą kodas 2MINUS). (į bilietų kainą įskaičiuota vieta kajake, irklas, gelbėjimo liemenė), sulaužytas irklas kainuoja 30 Eur, pamesta liemenė – 30 Eur.
Kaip apmokėti? – https://tickets.paysera.com/lt/event/iamph-bir

Nuolaidos? – 30 bilietų su 2 Eur nuolaida, įsigijusiems bilietą į žygį - nemokama vieta kajake!, įveikusiems visą žygį išduosime žygeivio pasą su pirmu antspaudu.
Lėšų grąžinimas? – Jeigu negalėsite dalyvauti, bilietą galite panaudoti ateities žygiuose arba grąžinsime pinigus - kajako rezervavimo mokestis 3 Eur/bil. negrąžinamas.

Specialaus pasirengimo žygiui nereikia, verta turėti neperšlampamą krepšį daiktams, ar sausų drabužių pamainą.

Žygyje neleidžiama dalyvauti apsvaigus nuo alkoholio ar kitų medžiagų.

Visuomenės informavimo tikslu žygis bus filmuojamas ir/ar fotografuojamas, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ar vaizdo įrašuose. Nuotraukos ir/ar vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėje, socialiniuose tinkluose, kitose žiniasklaidos priemonėse, viešose parodose.