Atgal

Geras poetas Geda

koncertai
Renginio kaina
11.00
Renginio data
2023-07-07 19:00 Iki 20:30

apie

Pažaislio festivalis pristato „Geras poetas Geda“

Atlikėjai:
Kauno fortepijoninis trio;
Lina Krėpštaitė (fortepijonas);
Indrė Andruškevičiūtė (smuikas);
Asta Krištaponienė (violončelė);
Giedrius Prunskus (baritonas).

Programoje Sigito Gedos jubiliejiniams metams paminėti:
Arvo Pärt, Gunnar de Frumerie, Giya Kancheli, Lili Boulanger opusai fortepijoniniam trio, Anatolijaus Šenderovo, Felikso Bajoro, Fausto Latėno, Zitos Bružaitės, Raimundo Martinkėno dainos S. Gedos tekstais ir paties poeto eilės.
Universaliajam lietuvių poetui Sigitui Gedai šiemet būtų sukakę 80 metų. Prisimindami genialųjį kūrėją ir siekdami paminėti šią garbingą sukaktį Kauno fortepijoninis trio ir baritonas Giedrius Prunskus parengė programą, atspindinčią platų S. Gedos interesų ratą ir atliepiančią jo unikalią kūrybą.
„S. Geda – mitinės atminties poetas, modernizavęs lietuvių poeziją. Jis sukūrė unikalų meninį pasaulį, kuriame susilydė mitas, religija, kultūra, literatūra, gamta, istorija ir žmogaus kasdienybė. Jo poezijoje jaučiamas nuolatinis ryšys tarp to, kas buvo dar priešistorėje, ir šiandienos. Žemė, kosmosas ir žmogus čia suvokiami kaip lygiaverčiai partneriai, nuolatos skamba gyvybei giedama giesmė. Jo vitališkasis žmogus tarytum pratęsia Dievo darbą, dauginasi ir vaisina būtį nepailstančiu žodžiu, kuris magiškai pakeičia tikrovės veiksmą. Tai valios gyventi apraiška lietuvių literatūroje“, – taip apie S. Gedos kūrybą kalba literatūrologas Kęstutis Nastopka.