Atgal

Birštono kulinarinis konkursas

Išrinkite geriausią Birštono patiekalą:

• Ieškokite vietų, pažymėtų akcijos lipduku, ir rinkite gardžiausius Birštono gastronomijos atradimus
• Užsisakykite ir ragaukite „Birštono special“
• Balsuokite už 3 savo favoritus
• Dalinkitės savo įspūdžiais socialiniuose tinkluose, juos pažymėdami grotažyme #BirštonoGastro
Geriausio kulinarinio patiekalo rinkimai vyksta gegužės 9–23 dienomis. 
Laimės trys daugiausiai jūsų balsų surinkę patiekalai. 

Susipažinkite su konkurso dalyviais

Balsavimo anketą rasite puslapio apačioje.

 

Burgerių baras „Bir. Bur. Bar“

„Cielas ešerys“

Lengvo dūmo skonio grilintas jūros ešerys, pagardintas citrina ir žolelėmis, patiekiamas su bulvių piure, ankštinėmis pupelėmis bei pastarnokų traškesiu.


Kavinė „Sušinė“

„Filadelfija Tempura“

Lankytojų mėgstamiausias pasirinkimas. Karšta gruzdinta krevetė su avokadu kremo pataluose, apgaubta šviežia lašiša tempūroje ir pagardinta padažu.

 



Viešbutis-kavinė „Audenis“

Kavinės šefė Irina Ageravichene

„Burokėlių sorbetas su uogomis“

Netikėtas derinys, dovanojantis ragautojams nepakartojamus skonius. Tikra šventė skonių receptoriams!



Komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „MOON“

Restorano šefas Darius Dabrovolskas

Ėrienos kumpio kepsnys (rump steak) su avinžirniais, geltekle ir mėsos sultinio padažu

Kurdami šį patiekalą didelį dėmesį skyrėme mėsos kokybei, todėl pasirinkome ėrieną iš Naujosios Zelandijos. Siekiant išlaikyti mėsos struktūrą ir unikalų skonį, ji marinuojama itin trumpai.
Kadangi ėriena yra šio patiekalo žvaigždė, garnyrui pasirinkome klasikinį derinį – aromatingą sultinio padažą, avinžirnius ir žalias daržoves.



Viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“

Virtuvės šefė: Daiva Saulienė

Šamas su karštomis salotomis, apelsinais ir morkų kremu

Mūsų restorano naujas meniu startuoja tą pačią savaitę kaip ir šis kulinarinis konkursas. Todėl buvo nesunku išsirinkti patiekalą, kuris atstovaus mus. Tai Šamas su karštomis salotomis, apelsinais ir morkų kremu. Patiekale yra daug lietuviškos virtuvės bruožų, bet tai pat ir europietiško stiliaus idėjų.
Žinoma, patiekalo pagrindas yra šamas – žuvis, kurią daug metų žvejai gaudo Nemuno pakrantėje, net ir pačiame Birštone. Mes ją pagavome už jus! Todėl kviečiame ragauti.



Restoranas „Old Town Grill“

Virtuvės šefas Mantas Rudžionis

Dekonstruotas tiramisu

Desertas – paslapčių karalius. ,,Old town grill” restoranas kviečia paragauti nekasdieniškai pateikto tiramisu. Amareto želė, šokoladinis browni’s, espresso sniegas – skamba kitoniškai ir šiek tiek nepažįstamai.
Unikalumas – paprastume. Kviečiame paragauti!



Restoranas „Old Town Grill“

Virtuvės šefas Mantas Rudžionis

Brandinta jautienos išpjova

„Old town grill“ restoranas siūlo paraugauti ant žarijų keptą mūsų pačių sausai brandintą jautienos išpjovą. Šių metų pirmojo derliaus burokėliai, trumų-bulvių piure, baltieji smidrai, aviečių jus.



„Saulės terasa“

Klasikinis burnoje tirpstantis varškės sūrio tortas, kepamas be miltų, ant vandens garų. 
Pagardintas bruknių uogiene bei šviežiomis uogomis



„Saulės terasa“

Sangrija be alkoholio

Mūsų gamybos sangrija be alkoholio. Vynuogių sultys, šviežiai spaustos apelsinų sultys, švieži vaisiai, uogos, cinamonas bei čiobrelis.

 

Balsuokite už geriausią:

paspaudę ties patiekalu nurodykite savo vardą viduryje balsavimo lango. Galimas tik vienas balsavimas iš vieno kompiuterio.

Pažymėkite tris, jūsų nuomone, geriausius patiekalus, ir sistema jūsų balsą išsaugos automatiškai.

Atgal