Atgal

Simfoninis LVSO koncertas Birštone | Ieva Juozapaitytė ir Vytautas Juozapaitis

koncertai
Renginio kaina
10.00 - 15.00
Renginio data
2022-09-24 18:00 Iki 19:00

apie

Simfoniniame koncerte – gražiausios operų arijos.
Dalyvaus: Ieva Juozapaitytė (sopranas), Vytautas Juozapaitis (baritonas), Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir jo dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, atvyksta į Birštoną. Kartu su solistais, vienu žymiausių Lietuvos baritonų Vytautu Juozapaičiu ir sopranu Ieva Juozapaityte, orkestras pakvies į Birštono kultūros centrą, kuriame pristatys klasikos šedevrais tapusių operų arijų programą.
 
Vytautas Juozapaitis – vienas iškiliausių Lietuvos baritonų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius. Baigęs vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Vladimiro Prudnikovo klasėje, solistas netruko įsitvirtinti kaip vienas ryškiausių Lietuvos operos dainininkų ir vokalo pedagogų. 1993 m. V. Juozapaitis tapo tarptautinio Luciano Pavarotti vokalistų konkurso, kurio pagrindinis vertintojas buvo pats L. Pavarotti, diplomantu. Solisto repertuare – daugiau kaip 40 vaidmenų, tarp kurių – Don Žuanas (W. A. Mozarto „Don Žuanas“), Rigoletas (G. Verdi „Rigoletas“), Figaro (G. Rossini „Sevilijos kirpėjas“), Oneginas (P. Čaikovskio „Eugenijus Oneginas“), Eskamilijo (G. Bizet operoje „Karmen“) ir kt. V. Juozapaičio repertuarą svariai papildo ir visas pluoštas baritono partijų oratoriniuose veikaluose. Kaip teatro artistas bei dainininkas V. Juozapaitis yra gavęs beveik visus įmanomus Lietuvos scenos apdovanojimus. 2003 m. jam įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.
 
Jaunosios kartos operos solistė sopranas Ieva Juozapaitytė 2018 m. baigė magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Vladimiro Prudnikovo klasėje. 2017–2018 m. dainavimo mokėsi Helsinkio menų universiteto Sibelijaus akademijoje (Suomija). Nuo 2012 m. solistė dirba Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. I. Juozapaitytė savo profesinius įgūdžius nuolat tobulina įvairiuose meistriškumo kursuose Lietuvoje ir užsienyje.
Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui šį vakarą diriguos jo įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas, Nacionalinės premijos laureatas maestro Gintaras Rinkevičius.