Atgal

Metaforinių asociatyvinių kortelių (MAK) pristatymas

įvairūs
Nemokamas
Renginio data
2023-05-16 18:30 Iki 19:00

apie

Gegužės 16 d. (antradienį) 18.30 val. kviečiame susipažinti su metaforinėmis asociatyvinėmis kortelėmis (MAK), padedančiomis geriau pažinti save ir kitus.

Vakarą ves Neringa Lašienė filologė, „Pašnekesių ateljė“ įkūrėja, Lietuvos biblioterapijos ir Rytų Europos egzistencinės terapijos asociacijų narė, sertifikuota MAK ir biblioterapijos konsultantė.

Metaforinės asociatyvinės kortelės (MAK) yra nedidelio formato paveikslėliai, kuriuose gali būti pavaizduota žmonės, įvairūs objektai, realūs ir fantastiniai gyvūnai ar peizažai, ar tiesiog abstrakcijos. Šios kortelės kartais vadinamos terapinėmis, projekcinėmis, psichologinėmis kortomis.

Metaforinės, asociatyvinės, psichologinės… Šių žodžių pirmosios raidės sudaro žodį MAP. Angliškai žodis MAP reiškia „žemėlapis“. Paveikslėliai, kuriuos kartu sukūrė psichologai ir dailininkai – tarsi žemėlapio po vidinę žmogaus erdvę dalys, tiltas į pasąmonėje slypinčius fantazijos ir kūrybiškumo, savęs (at)pažinimo lobius. Metafora yra kaip raktas, atrakinantis stebuklingas dureles į savęs pažinimą.