Atgal

Jazz Trio

koncertai
Renginio kaina
11.11
Renginio data
2022-10-15 19:00 Iki 20:30

apie

Liudas Mockūnas (saksofonai) – Samuel Blaser (trombonas) – Marc Ducret (gitara) / Lietuva-Šveicarija-Prancūzija

Šios trijulės muzikantai puikiai pažįsta vienas kitą, visi yra prancūzų gitaristo M. Ducret projekto „Lady M“ nariai, susitinka ir kituose projektuose.
L. Mockūno ir M. Ducret tandemas gyvuoja net du dešimtmečius. Muzikantai pradėjo bendradarbiauti 2002-aisiais, kai gitaristas prisijungė prie L. Mockūno ir danų būgnininko Stefano Pasborgo grupės „Toxikum“ ir kartu pelnė Danijos muzikos apdovanojimą už „Toxikum“ albumą, o vėliau gastroliavo Skandinavijos, Baltijos šalyse ir Prancūzijoje.
Tuo metu Liudas pradėjo groti ir dviese su Marcu, netrukus išleido dueto albumą. Lietuvoje juos girdėjome įvairių sudėčių projektuose.
Daugiau kaip prieš dešimtmetį užsimezgė M. Ducret ir šveicarų trombonininko S. Blaserio kūrybinė draugystė. Šie muzikantai taip pat dalyvauja vienas kito projektuose, groja dviese.
Pernai ir L. Mockūnui teko pagroti duetu su šiuo trombonininku, kai į Vilnių dėl ligos neatvyko šveicaro ilgametis partneris būgnininkas Pierre’as Favre.
Dabar šios kūrybingos asmenybės leidžiasi į trio muzikinę kelionę, įkvėptos analogiškos sudėties legendinio Jimmy Giuffre, Jimo Hallo ir Bobo Brookmeyerio trio skambesio. Tačiau ši grupė kurs savo garsą grodama visų trio narių kompozicijas.

Bilietai bus parduodami kurhauze valanda prieš koncertą.