Atgal

Ansamblio „Paleasis“ koncertas

koncertai
Nemokamas
Renginio data
2023-06-08 20:00 Iki 21:00

apie

Birželio 8 d., ketvirtadienį, 19 val. Birštono kurhauze ansamblio „Paleasis“ koncertas.
Ansamblio meno vadovas ir fortepijonas Alexander Paley (JAV – Prancūzija).

Programoje:
P. Telemann. Sonata fagotui ir fortepijonui f-moll, TWV 41f1
M. von Weber. Grand duo concertant klarnetui ir fortepijonui, op. 48
Chopin. 5 grande valse brillante fortepijonui, op. 18
Boutry. Interferences fagotui ir fortepijonui
 
Anamblis suformuotas 2022 m. tarptautinio pripažinimo sulaukusio charizmatiškojo fortepijono virtuozo Alexander Paley (JAV – Prancūzija) iniciatyva. „Ne vienadienis projektas, o reguliariai repetuojantis, koncertuojantis ir tobulėjantis ansamblis – tai mano sena svajonė. Labai džiaugiuosi, kad šią svajonę pavyko įgyvendinti būtent Lietuvoje. Subūriau dešimt profesionalių muzikantų, bendraminčių su tikslu scenoje groti gerai pažįstamus, retai atliekamus arba tik kuriamus klasikinės muzikos šedevrus“, – kalba virtuozas.

Ansamblio nariai – tai paties Alexandro pagal aukščiausius meninius kriterijus atrinkti muzikantai iš Nacionalinio ir Valstybinio simfoninių, Nacionalinio operos ir baleto teatro bei Lietuvos kamerinio orkestrų.

Ansamblis debiutavo 2022 m. birželio 26 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje vykusiame Pažaislio muzikos festivalio koncerte (https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000233494).

Aktyvus „Paleasis“ mielai koncertuoja ir mažesniuose Lietuvos miestuose. Sulaukus didžiulio pasisekimo Kaune, Žiežmariuose, Nidoje, Druskininkuose ir Palangoje ansamblis jau buvo pakviestas pasirodyti ir 2023 m. sezone bei sulaukė kvietimų dalyvauti festivaliuose Prancūzijoje bei Moldovoje.